Barnens hus byter namn och går multikanal

Butikskedjan Barnens Hus har gått i konkurs, men lever vidare under nytt namn. Sex av butikerna i Mellannorrland har gått samman och bildat, Childrens House, en ny gemensam kedja med tydligare inriktning mot näthandel.

I augusti försattes norska Rexinus AB i konkurs, och därmed också de tolv helägda Barnens hus-butikerna. 14 av kedjans franchisetagare berördes också och blev samtidigt lösta från sina avtal. Några av dem gick samman och formade en ny kedja.

I fredags slog de nya butikerna upp portarna och den nya kedjan består av sex butiker i Gävle, Borlänge, Söderhamn, Sundsvall, Umeå och Skellefteå. Butikerna pryds alla av skylten Childrenshouse.se, anledningen är att de samtidigt öppnar en e-handelssajt med samma namn.

Annons

– Vi ser det som nödvändigt för oss att kunna erbjuda våra kunder både vanlig handel i butik och näthandel. Kunderna ska själva kunna bestämma när, var och hur de handlar, säger Thomas Westerdahl, vd för Childrenshouse.se.

Från butik till multikanal

Till skillnad från tidigare kommer inköpen inte längre att göras av butikerna själva, utan från en centralorganisation. Och förutom de sex butikerna kommer den nya kedjan att ha en särskild e-handelsbutik i Söderhamn.

– E-handeln ritar om detaljhandelskartan och det går snabbt. Vi är övertygade om att konsumenten idag själv vill välja var och när hon ska handla. Nu gör vi en nödvändig förändring och går från att bara driva butik till att bli multikanal, säger Thomas Westerdahl, som har sin butik i Söderhamn.

Källa: DH, GD.se

Annons