Bedrägerierna ökar medan traditionella brott minskar

Bedrägerifallen i Storbritannien ökar. Under 2013 och 2014 ökade antalet fall med 12 procent och de står nu för mer än en tredjedel av brotten som riktas mot landets detaljhandlare. Det enligt en ny undersökning som samtidigt visar att allt fler av bedrägerierna begås på nätet.

Som vi tidigare berättat är ID-kapningar en av de vanligaste bedrägeribrotten i Sverige, något som ofta innebär att förövaren beställer varor på nätet i den utsattes namn. Ett brott som tyvärr inte bara blivit allt vanligare i Sverige, utan även i Storbritannien.

Enligt en ny rapport från British Retail Consortium (BRC) ökar bedrägeribrotten mot brittiska detaljhandlare, och de flesta av fallen sker nu online.

Annons
Annons

– Kriminell aktivitet mot brittiska återförsäljare fortsätter att få omfattande konsekvenser för företag, anställda och ärliga kunder. Den genomsnittliga kostnaden vid stöld ligger på 241 pund per incident och återförsäljare. Samtidigt fortsätter bedrägerierna på nätet att öka, säger Helen Dickinson, Director General på British Retail Consortium.

Över en tredjedel

Enligt undersökningen ökade antalet bedrägerifall med 12 procent under 2013 och 2014, och står nu för 37 procent av de uppskattningsvis 3 miljoner brott som sker mot landets detaljhandlare.

– Det är tydligt att återförsäljarna står inför en alltmer sofistikerad brottsling. Återförsäljare behöver hjälp och stöd för att bemöta hotet och utveckla särskilda strategier för att kunna ta itu med det växande problemet, säger Helen Dickinson.

Undersökningen visar även att kriminell aktivitet som attacker mot sajter och stöld av data fortsätter att öka. Samtidigt minskar de traditionella brotten mot detaljhandlare och tillsammans med ett ökat antalet bedrägerier tyder det på att den kriminella aktiviteten flyttas ut på Internet alltmer.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!