Begagnade cyklar ett säkert vårtecken på Blocket

Under 2014 såldes det i snitt 11 cyklar i timmen på Blocket, kanske blir det fler än så i år. Intresset för hojen ska nämligen vara stort just nu när solen börjat visa sig och i söndags var trafiken tre gånger så stor som snittet tidigare i år.

Det är inte bara nätmodehandeln som drabbats av vårkänslor, även begagnathandeln verkar gå varm för tillfället. I alla fall enligt Blocket där cyklar ska vara en av de mest populära kategorierna just nu.

I söndags gjordes över 800 000 sidvisningar inom cykelkategorin, något som innebär att trafiken var cirka tre gånger så stor som snittet tidigare i år. Här kan vädret ha spelat en stor roll då intresset enligt Blocket styrs av två faktorer, väder och träningstrender.

Annons

– På senare tid har cykeln blivit ett populärt träningsredskap och färdmedel till och från jobbet. Det gör att man vill ha en kvalitetscykel och ställer högre krav på känsla och prestanda, säger Bessie Wedholm, t.f. presschef på Blocket.

Priserna ökar

Senaste åren har racercykeln blivit allt mer populär och i år är det sökningarna på cyclocross och elcykel som ökar mest. Även median- och snittpriserna har ökat vilket tyder på att svenskarna efterfrågar allt fler exklusiva cyklar.

Just nu ligger snittpriset på 5 600 kronor vilket är dubbel så dyrt jämfört med samma tidpunkt i fjol. Medianpriset ligger runt 1 300 kronor vilket är cirka 37 procent dyrare än för två år sedan.

– Är det någon tid på året man ska sälja sin cykel så är det nu. Så snart plusgraderna och solen gör entré så exploderar intresset för cyklar och då finns det många tusenlappar att tjäna, säger Bessie Wedholm.

Annons