|8| Begagnatmarknaden på nätet exploderar - Ehandel.se
Annons

Begagnatmarknaden på nätet exploderar

Begagnatmarknaden på nätet exploderar

2011-01-13 12:43

Blocket meddelar att 2010 var ett rekordår för begagnatmarknaden, precis som för ehandeln i övrigt. Bara på Blocket annonserade svenskarna ut varor för totalt 212 miljarder, vilket motsvarar 6,4 procent av Sveriges BNP. En ökning på 20 miljarder jämfört med 2009. Sedan 2006 har antalet annonser hos Blocket ökat med nästan 80 procent och sju av tio svenskar har någon gång använt Blockets tjänster.

Samtidigt skriver Internetworld om hur handeln privatpersoner emellan växer sig starkare i hela Europa. Sverige är faktiskt inte störst, procentuellt, inom detta område. Vilket vi ofta är med andra Internetrelaterade tjänster (t.ex. prisjämförelser). Danmark leder ligan över de länder med mest privat handel på nätet. En fjärdedel (25%) av Danskarna har inom de tre senaste månaderna köpt och sålt något på nätet. Sverige ligger på sjätte plats med 16 procent och i hela Europa ligger snittet på 10 procent.

I Internetworlds artikel finner vi även statistik ifrån Posten gällande hur folk betalar inom den privata handeln. Absolut vanligast är att sätta in pengar direkt på säljarens konto, vilket sker i ungefär hälften av alla transaktioner. Sedan kommer Postförskott, Internetgiro, Paypal osv. Vi har hört att Paypal har börjat satsa hårdare i Norden och då kanske privatmarknaden är något att fokusera på. För inte kan väl kontoöverföringar vara det sista ordet inom privata transaktioner?

Ni kan läsa mer om den starkt växande begagnatmarknaden i Internetworlds artikel och Blockets pressmeddelande. Vi skulle även vilja veta hur det gått för Blocket E-handel men det uppges inte.

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Chefredaktör

Leder det dagliga arbetet med vårt redaktionella innehåll. Brinner för att hitta det senaste och hetaste inom e-handelsbranschen.

Annons

Aller media satsar på nätet och rekryterar e-handelsexpert

Med Caroline Snabb som ny e-handelsexpert ska en av Sveriges marknadsledande aktörer inom populärpress göra onlinehandeln till en viktig del av sin verksamhet.

Annons
Annons

Ebay låg nere i tre timmar dagen före Thanksgiving

Säljare på marknadsplatsen upplevde stora störningar under onsdagen när Ebay hade sitt tredje driftavbrott på mindre än en månad.

Bluffbolaget försöker stoppa företagarnas hämndaktion

Bluffbolaget försöker stoppa företagarnas hämndaktion

Företagares försök att stoppa bluffbolagen via deras förfrankerade kuvert har nu gett effekt.

1

Dubbelt upp för Komplett som räknar med Black Friday-rekord

Imorgon går handelsfenomenet Black Friday av stapeln och Komplett räknar med att fler än 350 000 besökare letar sig in i nätbutiken.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Välgörenhet ersätter prishets hos NDC under Black Friday

Välgörenhet ersätter prishets hos NDC under Black Friday

Nordic Design Collectives (NDC) Maria Richardsson är trött på prispressen och testar annorlunda grepp inför årets Black Friday.

Allt fler danska nätbutiker går med förlust

Den danska e-handeln har bokstavligen exploderat men en ny undersökning visar att många av landets nätbutiker får allt svårare att tjäna pengar.

Ny e-handel ska fixa kemtvätt och skoreparationer

Mister Minit har utökat sin skomakerikedja med en onlinetjänst som innebär att företaget hämtar upp skor och kläder som behöver fixas till och sedan levererar tillbaka till kunden.

Annons
Annons
PostNords paketautomater stängda - svenskarna inte sålda på idén

Rapport: PostNords paketautomater stängda - svenskarna inte sålda på idén

Förra året lanserade PostNord sina paketautomater. Denna satsning är nu formellt avslutad sedan september månad.

1

Amazon återställer lösenord efter misstänkt säkerhetsbrist

Nätjätten har stött på en smärre vägbula på vägen mot Black Friday då flera kunders lösenord kan ha varit ute på vift.

Annons
Annons
Annons

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Innehar f-skattesedel och momsregistrering.
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem