Annons

Begagnatmarknaden på nätet exploderar

Begagnatmarknaden på nätet exploderar

2011-01-13 12:43

Blocket meddelar att 2010 var ett rekordår för begagnatmarknaden, precis som för ehandeln i övrigt. Bara på Blocket annonserade svenskarna ut varor för totalt 212 miljarder, vilket motsvarar 6,4 procent av Sveriges BNP. En ökning på 20 miljarder jämfört med 2009. Sedan 2006 har antalet annonser hos Blocket ökat med nästan 80 procent och sju av tio svenskar har någon gång använt Blockets tjänster.

Samtidigt skriver Internetworld om hur handeln privatpersoner emellan växer sig starkare i hela Europa. Sverige är faktiskt inte störst, procentuellt, inom detta område. Vilket vi ofta är med andra Internetrelaterade tjänster (t.ex. prisjämförelser). Danmark leder ligan över de länder med mest privat handel på nätet. En fjärdedel (25%) av Danskarna har inom de tre senaste månaderna köpt och sålt något på nätet. Sverige ligger på sjätte plats med 16 procent och i hela Europa ligger snittet på 10 procent.

I Internetworlds artikel finner vi även statistik ifrån Posten gällande hur folk betalar inom den privata handeln. Absolut vanligast är att sätta in pengar direkt på säljarens konto, vilket sker i ungefär hälften av alla transaktioner. Sedan kommer Postförskott, Internetgiro, Paypal osv. Vi har hört att Paypal har börjat satsa hårdare i Norden och då kanske privatmarknaden är något att fokusera på. För inte kan väl kontoöverföringar vara det sista ordet inom privata transaktioner?

Ni kan läsa mer om den starkt växande begagnatmarknaden i Internetworlds artikel och Blockets pressmeddelande. Vi skulle även vilja veta hur det gått för Blocket E-handel men det uppges inte.

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Chefredaktör

Leder det dagliga arbetet med vårt redaktionella innehåll. Brinner för att hitta det senaste och hetaste inom e-handelsbranschen.

Annons

Alibaba försöker blidka aktieägarna i ny kampanj

Efter en fallande aktiekurs, massiv kritik och Kinas ekonomiska kris försöker nu Alibaba övertyga aktieägarna om att det inte är någon fara på taket.

Annons
Annons

Jet.com kan förlora prisövertag med ny affärsmodell

Den nylanserade marknadsplatsen gör helt om och tar bort den årliga medlemsavgiften för att istället ta provision på varje försäljning.

Partykungen utses till Gasell och blickar nu mot Norge

Partykungen utses till Gasell och blickar nu mot Norge

Partykungens grundare Joel Svensson prisades igår av Dagens industri efter de senaste årens framgångar.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Priset och produkten väger tyngst när svensken e-handlar

Priset är fortsatt viktigast men andras rekommendationer och smidiga leveranser väger också tungt när svenskar köper varor eller tjänster nätet.

Hälften av mobilanvändarna lämnar dåligt anpassade sajter

Även om många mobilsajter blivit mer användarvänliga de senaste åren uppger fortfarande många att de lämnar mobilsajter för att de är för svåra att använda, visar en ny undersökning.

Fyndiq firar 1 miljon unika kunder

Fyndiq firar 1 miljon unika kunder

"Ullared på nätet" rapporterar nu sin miljonte kund i Sverige vilket gör grundarna tårögda.

Annons
Annons
Scandinavian Photo tar klivet in i Danmark med ny e-handel

Scandinavian Photo tar klivet in i Danmark med ny e-handel

Det forna postorderföretaget fortsätter sin nordiska expansion genom att lansera en dansk nätbutik.

Amazons sökmotor är fortfarande ohotad etta

Amazons sökmotor är fortfarande ohotad etta

Amazon är en av världens absolut största e-handlare, en dominans som börjar redan när konsumenterna börjar söka efter produkter på nätet.

Adyen och hybris samarbetar för smidigare betalningar

Betalföretaget har lanserat ett tillägg till SAP hybris Commerce som gör det möjligt för företag att använda Adyens betalningsteknik för att ta emot betalningar var som helst i världen.

Annons
Annons
Annons

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Innehar f-skattesedel och momsregistrering.
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem