Bergensdahls-kedja lanserar sexleksaksbutik på nätet

"Det finns en efterfrågan".

Bergendahlsgda City Gross har redan välkomnat e-handeln, och nu är det nästa kedja inom koncernen som står på tur. Den Bergendahlsägda kedjan Eko lanserar nämligen idag en sexleksaksbutik på nätet.

- Det finns en efterfrågan och ett utrymme på marknaden för detta, säger Ekos vd Ted Berggren till Market.

Annons

40 varuhus planeras

Nyligen ska det ha uppdagats att just Eko-kedjan har fått grönt ljus av koncernledningen för att fortsätta sin etablering av fysiska butiker och det ska då ha talats om uppemot 40 varuhus på den svenska marknaden, enligt tidningen.

Idag har kedjan fem varuhus i Malmö, Kalmar, Borås och Västerås och under nästa år invigs ytterligare två, i Örebro och Sundsvall. Omsättningen förra räkenskapsåret ska ha uppgått till drygt en halv miljard kronor.

"Idén kom från en medarbetare"

Men nu meddelas alltså att Eko dessutom under dagen idag har premiär för en ny e-handel, som sägs verka inom konceptet "E by night", vilket sägs innebära att det blir “en smakfull näthandel för sex och lust”.

- Idén kom från en av våra medarbetare och har sedan mejslats ut, säger Ted Berggren.

E-handeln ska ha över 1000 artiklar, vilket på sikt ska utökas till 10 000. Det rör sig om allt från leksaker till massageoljor, men dock ska man ha valt att avstå från filmer och tidningar inom samma område.

- Det har varit viktigt för oss att utforma hemsidan så att den ska vara enkel och trygg att använda. Vi har valt bort alla bilder som känns obekväma och valt att från början inte visa några produkter på förstasidan.

“Självklart tittar vi på e-handel”

Logistiken uppges skötas av en extern grossist.

Annons

- Detta är ett test i ett nytt varuområde samtidigt som vi provar e-handel. Självklart tittar vi på e-handel även i ett större sammanhang, säger Ted Berggren.

Men för den som vill besöka en fysisk Eko-butik och införskaffa sig lite nya vuxenleksaker, blir det svårt.

- Vi tror att de passar bäst på nätet, åtminstone i nuläget, avslutar Ted Berggren.

Annons