Billmates VD lämnar – testar vingarna med ny e-handel

Mattias Hultberg går tillbaka till livet som e-handlare efter drygt ett år på Billmate.

En gång e-handlare - alltid e-handlare? Ja, kanske om man frågar Billmates VD Mattias Hultberg. Han har nämligen sagt upp sig från sin tjänst som ledare för betalföretaget för att kunna satsa fullt ut på sin nya e-handel. För Hultberg, som var e-handlare även innan han började på Billmate, är det alltså en favorit i repris som står på tur.

- Det var i mars jag bestämde mig, det var verkligen inget lätt beslut. Jag har lärt mig jättemycket på Billmate men nu kände jag att jag ville testa vingarna igen. Så jag har startat ett nytt bolag som jag driver sedan en månad tillbaka, berättar han för Ehandel.se.

Annons

Ska sälja hemmatester

Det nya bolaget heter Quicktest, och ska sälja hemmatester som kan avslöja till exempel vitaminbrist, graviditet eller olika sjukdomar. Bolaget grundades egentligen av Mattias Hultberg redan 2015, men har legat vilande sedan dess.

Innan Mattias Hultberg började på Billmate för lite mer än ett år sedan drev han i sex år e-handeln Beconfident.se som sålde tandblekningsprodukter - ett företag han också själv hade grundat. När han sålde Beconfident.se hade det bland annat försäljning i 13 olika länder.

Eftersom tandblekning sorteras under kosmetika när det kommer till regler för försäljning hade Mattias Hultberg sedan tidigare de kontakter som behövdes för att han ganska lätt skulle kunna få tillstånd för sin nya - den här gången - vårdrelaterade verksamhet.

Min tanke är egentligen att kopiera det första året jag gjorde med Beconfident, det lade grunden för framgång. Samtidigt ska jag undvika minorna jag gick på med Beconfident. Det var en bra skola och jag lärde mig mycket, både om e-handel men även om hur man driver ett bolag och vad man bör undvika. Så det är jag helt ärlig med.

Vill förändra och avlasta sjukvården

Ambitionen med Quicktest, som alltså vänder sig direkt till konsumenterna, är enligt Mattias Hultberg att “avlasta oron” för diverse sjukdomar och åkommor hos svenska folket. Enligt honom diagnostiseras till exempel 9 000 män med prostatacancer varje år i Sverige, och kan de få en tidig diagnos ser utsikterna att besegra sjukdomen ljusare ut.

- Mitt mål är att avlasta sjukvården och skapa större tillgång för den enskilde. Köerna till sjukvården kommer knappast att bli kortare. Den traditionella sjukvården är ofta statisk – jag tror på att prova nya sätt för att öka människors hälsa. Våra hemmatester ersätter inte sjukvården, utan de ska fungera som ett komplement, konstaterar Mattias Hultberg.

Att entreprenören Mattias Hultberg nu satsar fullt ut på sitt nya företag innebär att han lämnar sin nuvarande anställning på Billmate, även om han kommer att fortsätta som konsult för sin tidigare arbetsgivare.

- Jag tycker att Billmate är ett ungt och modernt företag och jag anser att de har väldigt bra tjänster. Jag önskar dem all lycka och jag är både glad och stolt över att kunna i viss mån fortsätta att hjälpa Billmate. Det är ett tecken på ömsesidig respekt, säger han och fortsätter: 

Annons

- Men ska jag göra resan med Quicktest så fungerar det inte att samtidigt vara VD för ett betalbolag. Det kommer att krävas hundra procents närvaro och engagemang. 

Siktar på att anställa inom sex månader

Inom en ganska snar framtid planerar Mattias Hultberg att ta Quicktest vidare till Norge, Danmark och Finland. i dagsläget har han ett tiotal beställningar om dagen, vilket han menar är bra med tanke på att e-handeln bara har varit igång i en månad.

- Jag tror att jag kommer att behöva anställa om tre till sex månader. Fortsätter det i samma takt kommer Quicktest troligtvis att ha 800 beställningar i månaden vid årets slut.

Mattias Hultbergs sista dag som anställd på Billmate blir den 10 juni. Vem som tar över rollen som VD på finansföretaget har inte meddelats.

Annons