Blocket kan vinna pris för sitt säkerhetsarbete

Blockets arbete för en säkrare tillvaro för säljare och köpare har uppmärksammats. Köp- och säljsajten har nominerats till ”Årets Säkerhetsnål” i Security Awards. Ett pris som delas ut av tidningen Skydd & Säkerhet den 15 oktober.

I veckan kunde vi läsa om hur svenska e-handlare drabbats av omfattande bedrägerier med mångmiljonförluster som följd. Oerhört tråkigt givetvis och något som visar hur aktörer på nätet ständigt måste jobba med säkerhetsrelaterade frågor.

Några som verkat vara bra på just det är Blocket. Deras säkerhetsarbete har nämligen nominerats till ”Årets Säkerhetsnål” i Security Awards. Ett pris som delas ut till ett företag eller en person som framgångsrikt och tålmodigt har arbetat eller agerat brottsförebyggande alternativt svarat för betydande insatser i branschen.

Annons

– Blocket har alltid prioriterat kundsäkerhetsfrågor högt. För sex år sedan rekryterade vi Thomas Bäcker som är före detta polis med inriktning på internetbrottslighet. Förutom att utveckla nya funktioner på vår sajt, har vi sedan dess skapat nya möjligheter att samarbeta med Polisen. Vi har en nollvision mot bedrägerier och gör allt i vår makt för att bistå Polis och andra myndigheter med information som kan hjälpa dem i deras arbete, säger Jan Prokopec, vd på Blocket.

Manuella kontroller

Vi på Ehandel.se har tidigare lyft Blockets satsning på tryggare betalning i samarbete med betaltjänsten Trustly, men man gör även mycket annat för att öka säkerheten. Bland annat granskar Blockets kundsäkerhetscenter alla annonser manuellt, bistår Polis och myndigheter vid utredningar och anpassar annonsregler efter gällande lagstiftning.

Blocket samarbetar även med flera varumärken, som Chanel, Fjällräven och Garmin, för att förhindra piratkopior. Något som nu gör att man har chansen att ta hem ”Årets Säkerhetsnål” med motiveringen:

"Förutom ett kontinuerligt proaktivt kundsäkerhetsarbete, som omfattar granskning av alla - och utökade kontroller av vissa - annonser, filtrering av mejl, profilering av mönster och begränsning av tillåtna produkter och tjänster, har Blocket, med fyra miljoner besökare varje vecka, tagit fram lösningar för säkrare betalning, satt fokus på andrahandsuthyrning och lanserat filmen Stoppa Nätbluffaren. Blocket arbetar oförtrutet med informationsspridning och i goda samarbeten för att öka riskmedvetenheten, motverka bedrägerier och skapa en trygg näthandel."



Källa: Press

Annons