Blocket lanserar ny sajt för exklusiva second hand-kläder

Begagnatsajtens nya modesatsning samlar utvalda annonser på pop up-sajt.

Sajterna där det går att sälja och köpa vintage och second hand blir allt fler. Sedan tidigare har vi berättat om StillInFashion.com och i våras lanserades Used-A-Porter, två svenska nätbutiker som säljer begagnade lyxvarumärken.

Butiker som mycket väl kan hitta sin plats då inte alla känner sig bekväma med att köpa eller sälja begagnade lyxvarumärken på traditionella begagnatsajter som Blocket eller Tradera. Men nu gör Blocket en motoffensiv med en ny sajt helt inriktad på mode.

Annons

– Vi har haft en ökad handel med kläder och skor under många år. Detta är ett sätt att göra det lite enklare, mer lustfyllt och inspirerande att hitta mode från de mer exklusiva varumärkena, säger Linnéa Aguero, pressansvarig på Blocket till Dagens Media.

Ett sätt att förnya Blocket 

På den nya sajten, som heter Blocket Mode, kommer det endast att finnas ett noga utvalt sortimentet med populära varumärken som Acne, Rodebjer, Hope, YSL, & Other Stories, Balenciaga, Our Legacy, Céline, Stutterheim, och Filippa K.

Sajten ligger på en egen domän och beskrivs som en pop up-sajt, men kan mycket väl bli permanent om intresset från kunderna är tillräckligt stort.

Designen skiljer sig rejält från Blockets traditionella utseende och tanken är att upplägget ska locka modeintresserade att scrolla sig igenom ett flöde, som kan filtreras utifrån olika preferenser, istället för att söka efter specifika annonser.

– Blocket är till för alla oavsett preferensen. Detta är ett sätt att förnya oss just för dem som gillar mode. Därför har vi tänkt oss mer den typen av bildspråk som man ser i modeannonser, säger Linnéa Aguero.

Annons