Bluffbolaget försöker stoppa företagarnas hämndaktion

Företagares försök att stoppa bluffbolagen via deras förfrankerade kuvert har nu gett effekt.

Bolagsupplysningen är ett av flera bolag som skickar ut vilseledande erbjudanden där man försöker lura folk på pengar. Nummerupplysningen är ett annat bluffbolag i samma anda.

Nu har dock företagare fått nog och kommit på en smart hämndaktion. Eftersom dessa bolag ofta skickar med ett förfrankerat kuvert, med portot betalt, kan man helt enkelt returnera en hel del skräp och därmed skapa stora kostnader för bluffbolagen.

Annons

Detta är något som en företagare, som uppenbarligen fått nog, förklarat i en video till Expressen. Han räknar med att det kostar företaget uppemot 100 kronor per "skräpretur" och att man därigenom kan få dem att lägga ner sin verksamhet.

Videon som delats i sociala medier


Nummerupplysningen.se får gamla dojor och en apelsin

Denna metod att försöka stoppa bluffbolagen har uppenbarligen gett effekt då Bolagsupplysningen nu börjat märka sina kuvert med "OBS! MAXIMAL RETURVIKT 50 GRAM". Detta tilltag är dock ganska meningslöst rapporterar sajten Driva Eget. PostNord meddelar nämligen att de inte tar hänsyn till några sådana villkor.

- Vi har inga villkor som tar sådan hänsyn. Porto betalt gäller brevporto, och vi tar betalt för den vikten som hänger ihop med det. Bolagsupplysningen kan inte begränsa vad de får genom att skriva något på kuvertet, så länge det går som brev, säger Anne Källgren Jiremar, kommunikatör på PostNord till Driva Eget.

Det är alltså fritt fram att fortsätta maximera returerna till bluffbolagen i fråga, upp till maximalt två kilo. PostNord påpekar dock att man förstås inte får skicka saker som kan skada någon i posthanteringen.

I sociala medier diskuterar nu även e-handlare om möjligheten att även skicka glitter, en hämndmetod som vi faktiskt skrivit om tidigare.

Annons