Bokavård.se vill göra E-handel av vård

Nu kan du fixa en tid hos läkaren på nätet. Inom hotell och resebranschen är det en självklarhet att kunna göra sina bokningar online. Sajten Bokavård.se ska göra det lika självklart att boka vårdbehandlingar.

Att kalla det en renodlad e-handel är kanske att ta i. Läkaren gör tyvärr inte hembesök utan man får snällt ta sig till vårdcentralen på egen hand. Men ett litet steg i rätt riktning är det i alla fall.

Bokavård.se vill helt enkelt göra det möjligt för gemene man att på ett smidigt sätt jämföra och boka vårdbehandlingar på nätet. I dagsläget finns det drygt 100 kliniker anslutna till tjänsten i Stockholm, Göteborg & Malmö.

Annons

– Många privata kliniker saknar tyvärr hemsidor och bland de som har, är det fortfarande få som erbjuder onlinebokning. Samtidigt visar våra marknads-undersökningar att drygt 7 av 10 föredrar att själva boka tid på nätet hos exempelvis tandläkaren om möjligheten finns. Därför lanserar vi Bokavård.se som gör det möjligt för alla att erbjuda onlinebokningar, oavsett om de har en hemsida eller inte. Det kommer att vara som Hotels.com fast för vårdbehandlingar, säger Amir Mofidi på Bokavård.se.

Möjlighet att jämföra kliniker

De flesta tidsbokningarna sker idag via telefon, något som skapar flaskhalsar för vårdpersonalen, och dålig tillgänglighet för patienterna.

Men trenden är att allt fler gör sina ärenden på nätet när det passar, som bankärenden eller resebokningar. Och enligt Amir Mofidi har det ökat trycket på vårdkliniker att finnas tillgängliga på nätet.

– Vi får dagligen samtal kliniker som känner igen sig i problematiken och väljer att ansluta sig till Bokavård.se.

Via sajten kan besökaren även jämföra kliniker och praktiker innan de gör sin bokning. Något som ibland kan vara svårt i verkliga livet.

– Problemet har varit att en patient som för första gången bokar en tid på en klinik har svårt att bilda en uppfattning om tjänstens kvalité. Bokavård.se erbjuder lösningen på problemet eftersom den som är i behov av vård kan ta del av tidigare patienters omdömen och på så sätt göra ett välinformerat val.



Källa: Press

Annons
Annons