Bokus satte nytt säljrekord under augusti månad

Akademibokhandelns uppköp av Bokus och satsning på nätet verkar ha gett resultat. I augusti sattes nytt säljrekord på sajten och enligt nätbokhandeln själva var det den bästa månaden i företagets 17-åriga historia.

I början av året köpte Akademibokhandeln upp nätbokhandeln Bokus. Ett uppköp som är tänkt ska göra Akademibokhandeln attraktivare och skapa bättre förutsättningar både på och utanför nätet. Något som nu verkar bära frukt.

Augusti blev den bästa månaden i företagets 17-åriga historia. Företaget uppger inga försäljningssiffror men skriver i ett pressmeddelande att nätbokhandeln aldrig tidigare sålt så mycket under en enskild månad.

Annons

– Vår studentkampanj har gått särskilt bra i år. Bra erbjudanden med snabba leveranser uppskattas av studenterna. Många passar också på att tjäna en slant på vårt köp- & säljtorg där vi under perioden haft över 8000 annonser, säger Jessica Thomé, Marknadschef på Bokus.

Bredden är nyckeln

Det ska dock inte bara ha varit studentlitteratur som gått åt i augusti. Bokus ökade inom alla kategorier, däribland barnböcker, skönlitteratur, fackböcker om träning och kost, memoarer och biografier.

Jan Guillous nya bok ”Att inte vilja se” blev månadens mest sålda titel, tätt följd av ”Sophies historia” av Jojo Moyes och ”Allegiant” av Veronica Roth. Men det är inte bästsäljarna som förklarar försäljningsframgången enligt Bokus. Topp 10 svarade för mindre än 3 procent av försäljningen i augusti.

Källa: Press

Annons