Boozt mot börsen: Värdering på över 3 miljarder kronor

"En viktig milstolpe för bolaget".

Efter en längre tid av rykten stod det i förra veckan klart att nätmodehandlaren Boozt skulle börsnoteras. Bolaget nådde förra året en omsättning på 1,4 miljarder kronor.

Sent igår meddelade Boozt att de förväntas offentliggöra sitt erbjudande till allmänheten den 31 maj 2017. Priset för aktien kommer att hamna mellan 54 och 63 kronor meddelar bolaget.

Annons
Annons

"Ledande onlineaktören för mode"

Detta pris ska motsvara ett marknadsvärde för Boozt på cirka 3,1-3,5 miljarder kronor. Erbjudandet omfattar samtidigt runt 43 procent av det totala antalet aktier i Boozt.

- En börsnotering blir en viktig milstolpe för bolaget eftersom vi genom denna kommer få vår långsiktiga ägarstruktur på plats, så vi kan fortsätta vår mission mot att bli den ledande onlineaktören för mode i Norden med en enastående kundupplevelse, säger Hermann Haraldsson, VD för Boozt.

Boozts styrelse och ledning, tillsammans med huvudägarna Sunstone, Verdane, ECCO, och Sampension, anser att det nu är en lämplig tidpunkt att bredda Boozts aktieägarbas.

Notering kommer att ske på Nasdaq Stockholm under kortnamnet “BOOZT”. Erbjudandet ska bestå av befintliga och nya aktier. De nyemitterade aktierna ska tillföra Boozt en bruttolikvid om cirka 400 miljoner kronor och en nettolikvid om cirka 384 miljoner kronor, meddelar företaget.

LÄS ÄVEN:
Boozts VD om börsbeslutet: "Vi har visat att vi kan tjäna pengar"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!