Boozt och Zalando finalister i PostNords logistiktävling

Apotea utan nominering.

För sextonde året i rad arrangerar PostNord nu sin logistiktävling, PostNord Logistics Award. Syftet är att uppmärksamma innovativa och effektiva logistiklösningar under året som gått.

"Satsat offensivt på robotiserat lager"

I år återfinns bland annat e-handelsföretagen Zalando och Boozt bland finalisterna. 

Annons

- E-handelsbolaget Boozt har satsat offensivt på ett stort robotiserat lager och egenutvecklade IT-lösningar. Investeringarna har skapat förutsättningar för fortsatt kraftig tillväxt, ökad produktivitet, kostnadseffektivitet, kvalitet och för att möta ökande konsumentkrav på snabb leverans och effektiv returhantering, lyder juryns motivering till nomineringen av Boozt som en av finalisterna. 

LÄS ÄVEN: Apotea och Elgiganten till final i PostNord-tävling

"Byggt effektivt och snabbt maskineri"

Och när det gäller Zalando så har postföretaget uppmärksammat hur modejätten lyckats med regionala lager och AI-satsningar. 

- Genom ett målmedvetet och innovativt arbete har Zalando byggt ett effektivt och snabbt logistikmaskineri som blivit en förebild i e-handeln, där ett huvudlager i Tyskland kombineras med regionala satellitlager. Med banbrytande satsningar på bland annat automation, maskininlärning/AI och hållbarhet, har logistiken blivit ett unikt konkurrensmedel som dessutom erbjuds externt genom Zalando Fulfilment Solutions, skriver juryn i ett pressmeddelande.

Nominerade som finalister är också Loop Rocks, som är en digital för plattform för sekundära konstruktionsmaterial på byggarbetsplatser och företaget Packsize, som utvecklat en lösning som skräddarsyr wellpapp-förpackningar för varje enskild produkt.

Apotea lottlösa

Förra årets segrare i tvälingen, Apotea, går dock lottlösa i år och finns inte med bland finalisterna.

LÄS ÄVEN: Apotea slog till igen - tog hem PostNords logistikpris 

I juryn sitter bland annat Mats Abrahamsson, professor i internationell logistik, Staffan Mörndal på Verdane Capital och Tim Jørnsen, chef för eCommerce & Logistics på PostNord. 

Annons

Annons