Boozt om gränskontrollen: ”Hoppas den blir kortvarig”

Nära en tredjedel av personalen på Boozts huvudkontor i Malmö pendlar från Danmark.

På Boozts huvudkontor i Malmö arbetar omkring 150 personer. 35-40 av dem pendlar från Danmark. Sedan ID-kontrollerna vid Öresundsbron infördes i måndags har de fått finna sig i att visa legitimation varje morgon på väg till jobbet.

- Vi har inte märkt av det så mycket ännu. I och för sig är det en hel del som kör bil men de som åker tåg är mellan 20 och 30 minuter försenade varje morgon, berättar Hermann Haraldsson, VD på Boozt.com.

Annons

"Nervösa för nästa vecka"

I media har uppståndelsen kring hur gränskontrollerna påverkar pendlarna varit stor, men hittills ska det på det stora hela ha gått bra för Boozt. Eftersom många av de anställda arbetar ombord på tåget från Danmark har situationen inte gått ut över arbetet i någon större utsträckning, enligt Hermann Haraldsson.

- Utmaningen är ju att många i Sverige har haft semester nu. Vi är lite nervösa för hur det blir nästa vecka när alla är tillbaka.

Om det skulle bli problem längre fram funderar Harald Hermannsson på om företaget får införa någon form av samåkningsgrupp för att underlätta för de som pendlar.

- Vi hoppas ju att det här ska bli kortvarigt för i längden blir det svårt om en stor del av personalen kommer en halvtimme för sent varje dag. Men det är svårt att säga nu hur det kommer att bli.

Flyttar kontoret 1 april

Logistiken med varor har enligt Hermann Haraldsson inte påverkats alls av gränskontrollerna och det är inga problem för medarbetarna på eftermiddagen när de ska tillbaka till Danmark.

- Jag tror att det är värre för de som bor i Sverige och arbetar i Danmark. De ska ju hem på eftermiddagen och hinna med till exempel hämtning på dagis.

Den 1 april flyttar Boozt från Stortorget i Malmö till Hyllie, som är det första stoppet i Sverige för tåg som kommer från Danmark. Anledningen är att företaget behöver mer kontorsutrymme. Samtidigt kommer företaget ännu närmare Danmark.

- Vi hoppas att det här ska vara löst då, avslutar Hermann Haraldsson.

Annons

Annons