Boozt snabbar upp sin finska leveranser

Modejätten inleder ett nytt samarbete som innebär att deras finska kunder kan få sin beställning inom 24 timmar.

Boozt kommer i början av nästa år att flytta in i det nya e-handelsklustret som just nu är under uppbyggnad i Norra Varalöv utanför Ängelholm. Där kommer man att använda sig av ett automatiserat lager för att effektivisera och snabba upp logistiken.

Nu har modejätten inlett ett samarbete med Åland Post för smidigare leveranser till vårt grannland i öst. Något som innebär att Boozt kan leverera till kunder i Finland på 1-2 dagar istället för som tidigare på 3-5 dagar.

Annons
Annons

– För Boozt är snabba leveranser en mycket viktig del i vad vi erbjuder våra kunder. Vi kan med denna logistiklösning erbjuda våra kunder en mycket bättre service, säger Veronica Sundström, distribution & logistics manager på Boozt Fashion.

Leverans inom 24 timmar

Åland Post har under de senaste åren utvecklat olika logistiklösningar för e-handlare i Norden. Förutom 3pl-tjänster på Åland erbjuder distributören bland annat även snabba logistiklösningar av försändelser från olika e-handlares lager i Sverige direkt till mottagaren i Finland.

– Vårt koncept möjliggör att e-handlaren kan erbjuda sina kunder en sen stopptid för beställning och med leverans till mottagaren i Finland följande dag. Det här gör att konsumenten kan få sitt paket inom 24 timmar från beställning, säger Mats Polviander, affärsområdeschef på Åland Post.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!