Borås förlorar en gammal kärlek och vinner en annan

Under ett frukostmöte igår på Textile Fashion Center i Borås smög Arne på Posten ut en liten nyhetsbomb. Han meddelade nämligen att PostNords e-handelskonferens E-handelsforum kommer att läggas i Borås. En nyhet som följer en tidigare om att staden blivit av med sin kära Distanshandelsdag.

Borås Tidning rapporterar att det var en prestigeförlust att förlora Distanshandelsdagen till Göteborg efter att den hållts i hemstaden Borås i 35 år.

Men nu går alltså Posten in och lägger plåster på såren. De flyttar nämligen sin konferens E-handelsforum, som senast gick av stapeln i Göteborg, till Borås 2015. Detta ska signalera att staden fortfarande är ett centrum för e-handel.

Annons

E-handelsforum är PostNords stora e-handelskonferens, "the one and only" enligt Arne, som tidigare alternerat mellan Göteborg och Malmö.

– Som det stora centrum för e-handeln som Borås är i Sverige både med stora e-handelsföretag och leverantörer till e-handeln, ser vi det som naturligt att lägga Postnords kunskapskonferens om e-handel i Borås 2015. Jag tror e-handlare i hela Norden kommer att dra nytta av att Borås blir ett kompetenscentrum för e-handelsutvecklingen. Och det vill Postnord vara med att stödja, säger Arne Andersson, e-handelsexpert på PostNord.

Mötet på Textile Fashion Center där Arne berättade om flytten anordnades av föreningen E-handelsstaden Borås, som nyligen lanserade en e-handelsutbildning i staden. Föreningen jobbar med målsättningen att Borås ska bli Nordens centrum för näthandel och de är förstås glada över att PostNord nu flyttar sin konferens.

– Det är fantastiskt härligt. Det kommer att betyda fantastiskt mycket för Borås stad och bli en av de största mässorna vi har här. Det kommer att öka stadens attraktionskraft och få staden att växa, säger Klas Ekdahl i föreningen E-handelsstaden Borås, till Sveriges Radio.

E-handelsforum 2015 kommer nu alltså gå av stapeln i Borås. Exakt när meddelas ej men det kommer att ske någon gång under hösten nästa år. Evenemanget har tidigare lockat runt 500 deltagare.

 

Källa: BT, SR

Annons
Annons