Boråspolitiker vill starta ny gymnasial e-handelsutbildning

Liberalerna vill ge företagen i regionen bättre förutsättningar och hjälpa dem hitta personal med kompetens inom logistik och e-handel med ny spetsutbildning.

Borås har under de senaste veckorna lockat till sig, inte bara en, utan två nya e-handelsrelaterade utbildningar. I februari kommer IHM Business School att starta en utbildning i digital marknadsföring och sedan är det dags för den tvååriga YH-utbildningen, Digital Business Developer, att kicka igång.

Men har man som uttalat mål att bli Nordens e-handelsstad nummer ett, då gäller det att inte slå sig till ro. Det menar Liberalerna i Borås som i en debattartikel i Borås Tidning föreslår att utbildningsnämnden inrättar en spetsutbildning på gymnasiet inom logistik och e-handel.

Annons
Annons

– Av all svensk e-handel passerar över 40 procent Borås och det är en mycket viktig del av näringslivet som vi vill stärka. När vi träffar företag är frågan om att finna rätt arbetskraft ofta en av de viktigaste och där ser vi att Borås stad har möjligheter att agera, skriver Morgan Hjalmarsson (L), kommunalråd och Andreas Cerny (L), 1:e vice ordförande i utbildningsnämnden.

Måste skapa förutsättningar

Förutom att utbildningen skulle ge företagen i regionen bättre förutsättningar skulle den även stärka högskolans profil, samt Borås varumärke och roll som en ledande region inom e-handel och logistik enligt de båda politikerna.

– Vi vill att Borås ska vara drivande och skapa sig sin egen framgång. Ett sätt att göra det är att stärka förutsättningarna för utbildning i regionen och vi är övertygade om att en spetsutbildning inom e-handel och logistik är ett viktigt steg att ta.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!