Boxen som gör att du slipper köpa grisen i säcken

Skulle du köpa en parfym utan att prova den. Självklart inte, säger Johan Solive som startat Handla på vingården. Med butikens vinprovningsbox kan kunder testa tre nya viner varje månad innan de beställer.

Johan Solive startade La Boulangerie i Malmö 2009, ett genuint franskt bageri för vilket han erhöll Gastronomiska Akademiens pris 2012. Nu har han flyttat tillbaka till Montpellier för att ta över ett familjeföretag inom vin som hans farfar startade 1968.

Men han har inte gett upp Sverige helt. Med nätbutiken, Handla på vingården, riktar han sig till Sverige och erbjuder ett noggrant urval av kvalitetsviner till attraktiva priser.

Annons

– Vi erbjuder enbart viner som är utvalda och godkända av våra experter. Vare sig de kommer från välkända vingårdar eller från mindre kända vindistrikt så uppfyller de alla de strikta kvalitetsmått vi satt upp i jakten på vin med karaktär som framställts enligt konstens alla regler, säger Johan Solive som startade Handla på vingården för två månader sedan.

Pengarna tillbaka vid köp

Handla på vingården riktar sig både till de med ett stort vinintresse och till rena nybörjare. Bland annat presenteras vingårdarna och vinodlarna man arbetar med på film, och det går även att få tips och råd om avsmakning och vilka maträtter vinerna passar till.

Handla på vingården erbjuder också en vinprovningsbox för 99 kronor. Varje månad kan nyfikna testa tre nya viner buteljerade i rör som rymmer 6 cl från en fransk vingård. Skulle kunden sedan beställa någon av de vinerna återbetalas provboxen.

– Vinprovningsboxen är perfekt om du vill upptäcka kvalitetsviner eller helt enkelt ge bort en originell present till en vinälskare, säger Johan Solive.

Annons