Brand hos nätmodehandlare – 70 miljoner i skadade varor

Andra gången nätbutiken drabbas av lagerbrand.

Den brittiska nätmodebutiken Asos härjades i natt av en brand i en av sina distributionscentraler. Eurohub 2, som lagret kallas, ligger utanför Berlin och innehöll 7 miljoner varor. Branden ska ha brutit ut vid 3-tiden i natt och följdes av en full evakuering utan att några människor kom till skada.

Asos beräknar dock att de förlorat varor till branden och efterföljande vattenskador till ett värde av 6,25 miljoner pund, strax över 70 miljoner kronor. Bolaget meddelar dock att de är fullt försäkrade inför dessa händelser.

Annons
Annons

Faktum är att detta inte är den första gången som Asos blir offer för en lagerbrand. 2014 fick företaget stänga ner hela sin sajt efter att deras lager i Barnsley härjats av en brand. En brand som senare sades bidra till att bolaget missade sitt miljardmål under året.

Elden begränsades tidigt

Nattens brand verkar vara mindre omfattande och kundernas order styrs nu om till Asos lager i Storbritannien.

- Alla relevanta säkerhetsåtgärder utfördes som planerat och elden begränsades till en av de fyra kamrarna i den första fasen av utvecklingen. Beredskapsplanerna genomfördes framgångsrikt och kundorder uppfylls för närvarande via vårt lager Barnsley.

Asos flyttade in i Eurohub 2 i mars och förutom de kläder som skadats i branden så ska byggnaden och tekniken inuti vara oskadad, enligt företaget. Av byggnadens fyra delar så beräknas de tre som undkommit branden att vara operationella igen under dagen. Företaget har inte gått ut med några uppgifter om vad som kan ha orsakat branden.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!