Brandos ur rekonstruktion och ska nå lönsamhet 2014

Brandos rekonstruktion är avslutad och nu tar skobutiken sikte på framtiden. Företagets nye VD, David Rönnberg, säger att man siktar på att nå lönsamhet redan nästa år.

I förra veckan berättade vi om att Brandos, som begärdes i rekonstruktion i maj tidigare i år, började se ljuset i tunneln. Nu är de snart ute på andra sidan efter den tuffa ekonomiska krisen.

När rekonstruktionen inleddes hade Brandos leverantörsskulder på 94 miljoner kronor. En skuld som leverantörerna gick med på att skriva ner med 75 procent och nu har tingsrätten beslutat att avsluta rekonstruktionen.

Annons

– Direkt när det beslutet vinner laga kraft kan vi trycka på igen. Det sker förhoppningsvis inom en vecka. Nu är målet att komma igång igen och nå lönsamhet under 2014, säger Brandos nye VD, David Rönnberg.

Fler måste skifta fokus

David Rönnberg, som tidigare varit vd för kosttillskottsbolaget Bringwell, har under sin tid vid rodret haft en hel del att göra. Bland annat har han tvingats dra ner antalet anställda, företaget har också tvingats skifta fokus från tillväxt till kostnader och lönsamhet.

Som vi även berättat tidigare kan nytt kapital vara på väg in i bolaget och det verkar vara tal om en nyemission som i så fall kan inbringa 25 miljoner kronor. David Rönnberg påpekar också att Brandos inte kommer att vara den enda modesajten som blir tvungna att skifta fokus från tillväxt till lönsamhet den närmaste tiden.

– Till slut kommer e-handlarna inte att ha något annat val än att höja priserna, annars når de inte lönsamhet.

Källa: Market

Annons
Annons