Bransch-VD till e-handlarna: ”Vi ska inte ge upp”

FDIH:s VD Niels Ralund tackar i ett nyårstal för ett bra år och manar till samarbete för att dansk e-handel ska stå sig stark i konkurrensen från utlandet.

Den danska branschorganisationen för e-handel, FDIH, har under året bland annat jobbat för rättvisare momsregler och satt hårt mot hårt när det gäller EU:s nya e-handelspaket. På det stora hela verkar insatserna ha gett resultat för strax före jul kunde organisationen meddela att landets julhandel på nätet hade överstigit alla förväntningar.

Nu rundar organisationens VD Niels Ralund av året med ett nyårstal, som i modern anda har lagts upp på YouTube. I det tackar han alla e-handlare för året som har gått och lovar fortsatt hårt arbete för att främja dansk e-handel under 2017.

Annons

Lovar fler besök hos e-handlarna  

Niels Ralund menar att det största hotet mot dansk e-handel fortsatt kommer från utlandet, kanske framför allt från stora aktörer som Amazon och Zalando.

- För att hålla uppe konkurrensen ska vi bli ännu duktigare och ännu bättre på att nätverka och lära av varandra för att hjälpa varandra att komma framåt. Vi ska inte bara ge upp, säger han i sitt tal.

Under året som gått ska Niels Ralund ha besökt över hundra e-handelsföretag runt om i Danmark. Totalt ska han ha kört “mer än 30 000 kilometer" på sina resor till landets e-handlare. Och fler resor väntar nästa år.

- Om någon har lust att få besök är det bara att kontakta mig så bokar vi in en dag. Ni får hålla er framme för dagarna försvinner fortare under det nya året. Men det är ju fantastiskt, säger Niels Ralund.

SE ÄVEN: Hela Niels Ralunds nyårstal

Annons