Brev Skicka Lätt stoppas av försenad leverans

Posten har återigen problem med sin tjänst Brev Skicka Lätt. Bokningstjänsten vid namn Skicka Direkt har under 2012 haft återkommande driftstörningar och efter nyår var det dags igen. Anledningen den här gången ska vara att tjänsten inte är uppdaterad med 2013 års prisnivåer.

Brev Skicka Lätt som lanserades under 2011 är en av Postens tjänster som blivit ganska populär bland många e-handlare. Tyvärr hade man under förra året en hel del problem och tjänsten har vid flera tillfällen legat nere.

Det nya året började inte bättre och tjänsten har återigen legat nere under stora delar av de senaste dagarna. I skrivande stund är tjänsten inte heller tillgänglig.

Annons
Annons


En allt för vanlig syn när man ska boka Skicka Lätt

Problemet den här gången verkar vara att Posten väntat på prisuppdateringar för 2013.

– Vi hade en försenad leverans där 2013 års prisuppdateringar skulle ingå. Det skulle vara klart nu men har blivit försenat och det har påverkat tjänsten, säger Eva Listi, ansvarig för business information services, IT, på Postnord.

Populärt alternativ har försvunnit

De problemen som man stött på nu ska alltså inte vara relaterade med det som drabbat tjänsten under 2012. Och man räknar med att de förbättringar som man gjort under hösten ska leda till en förbättrad driftsituation

– Vi har haft ett flertal problem av olika karaktär under hösten och vi har jobbat hårt med våra partner för att lösa problemen. När störningar har inträffat har kundtjänst hjälpt till och vi har arbetat proaktivt med att informera och hjälpa våra kunder, säger Eva Listi.

De nya prisuppdateringarna som ska ha orsakat driftstörningarna har också rört upp en del känslor i vårt forum. Tidigare har man kunnat välja mellan tre olika alternativ, men Posten har valt att ta bort det billigaste alternativet upp till 0,5 kg som många e-handlare använt. Att Posten sänkt priserna med fem kronor för brev upp till 1 kg är förmodligen en klen tröst. De nya alternativen och viktpriserna är följande:

  • Upp till 1.0 kg 54 kr
  • Upp till 2.0 kg 89 kr

Källa: IDG

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!