Bring levererar Apoteas apotek på självaste julafton

Unikt samarbete ska ta paketen till kunden över en natt.

Apotea inleder ett samarbete med logistikföretaget Bring, som ska garantera att paketen kan levereras hem till kundernas brevlådor sju dagar i veckan. Tjänsten finns redan tillgänglig och förutsättningen är att kunden bor i Stockholmsområdet.

- Tjänsten är unik och först i sitt slag, med leverans sju dagar i veckan. Leveranserna har full spårbarhet och vi börjar med att erbjuda tjänsten i Storstockholm. Med den här tjänsten kan kunderna i praktiken beställa sina varor innan man går och lägger sig och få dem levererade på hallmattan när man vaknar på morgonen, säger Bring Citymails affärsutvecklingschef Pelle Lönn, i ett pressmeddelande.

Annons

Vill utöka till fler regioner

Och trots att projektet inledningsvis erbjuds kunder i Stockholm med omnejd, så finns det redan planer på att utöka de snabba leveranserna till fler regioner.

- Vår ambition är att inom kort utvidga erbjudandet till hela Mälardalen och Östergötland, säger Pelle Lönn.

Konceptet har utformats efter att Bring genom egna undersökningar kommit fram till att en tredjedel av dem som handlat på nätet gärna skulle ha valt ett annat leveransalternativ än att få varan levererad till ett utlämningsställe, om de hade kunnat. Just brevlådan ska ha varit det alternativ som allra flest efterfrågade möjligheten att få sin vara levererad till. 

Även Pär Svärdson tror att tjänsten är uppskattad.

- Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda våra kunder leverans med Bring. Som e-handlare är leveransen en oerhört viktig del av vår verksamhet och jag tycker att Brings spårbara paket erbjuder en trygg leverans - både för oss som avsändare och för våra kunder, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i pressmeddelandet.

Två kilo levereras med morgontidningen

Brevlådepaketen kommer att kunna väga upp till två kilo och erbjudandet omfattar till en början två miljoner människor i Stockholmsområdet. Paketen delas ut av Brings morgondistributörer, men beställaren behöver inte prenumerera på en morgontidning för att kunna få sina receptfria läkemedel levererade.

Annons