Brittisk E-handel visar återigen tvåsiffrig tillväxt

Näthandeln i Storbritannien håller sakta på att återhämta sig efter en svag start på året och i april ökade onlineförsäljningen med 13 procent.

Den brittiska e-handeln hade ett mindre upplyftande första kvartal. Enligt den brittiska distanshandelsorganisationen IMRG var tillväxten på nätet endast 7 procent under årets första tre månader, nu har den dock återhämtat sig något.

Enligt nya siffror från IMRG ökade onlineförsäljningen med 13 procent under april jämfört med samma månad förra året. Samtidigt ökade försäljningen jämfört med mars månad med 4 procent, det är den högsta försäljningsökningen mellan mars och april sedan IMRG började sina mätningar 2007.

Annons

Konverteringen på topp

Mobilt fortsätter att ligga bakom en stor del av tillväxten i Storbritannien. Försäljningen via mobila enheter ökade med 52 procent under april jämfört med föregående år, och 8 procent jämfört med mars.

Samtidigt var konverteringen under april den högsta i år med 4,6 procent. Återgången till en tvåsiffrig tillväxt innebär även att den totala tillväxten under 2015 nu ligger på 9 procent jämfört med förra året.

– Även om det fortfarande är lägre än vår tillväxtprognos på 12 procent för 2015, så fortsätter ett antal sektorer att överträffa den totala marknaden, som till exempel skor, underkläder och accessoarer. De senaste resultaten visar också att konverteringen ligger på den högsta nivån för april månad sedan 2009, säger Tina Spooner, Chief Information Officer vid IMRG.

 

Foto: iStock

Annons