Bubblig.se lever vidare: ”Bra uppsving bland kunderna”

Den omtalade e-handeln Bubblig polisanmäldes av Nätvinhandlarnas Branschorganisation - men affärerna fortsätter - och har till och med ökat.

Det var i slutet av november som Bubblig.se blev känt i Sverige. Genom att ta upp beställningar på alkohol i sin e-handel och sen köra beställningarna från Danmark skulle företaget utmana det svenska alkoholmonopolet.

"Kör på som vanligt"

Till skillnad från andra aktörer inom vin- och sprithandeln på nätet skulle Bubblig köra ut leveranserna under fredags- och lördagskvällar, även om beställningen lagts bara några timmar tidigare. Det här fick regeringen att se rött och kort senare kunde Ehandel.se avslöja att Nätvinhandlarnas branschorganisation planerade att polisanmäla Bubblig med anledning av att leveranserna enligt organisationen inte utfördes på ett korrekt sätt.

Annons

En dryg månad efter anmälan ser Bubblig.se dock ut att rulla på som vanligt. Under december lanserades även möjligheten till frakt för halva priset om man lade sin beställning måndag till torsdag. Leveransen sker dock fortfarande under fredagskvällen om man inte har avtalat något annat.

- Vi kör på som vanligt, och har fått ett bra uppsving bland kunderna också, säger Bubbligs grundare Johan Segerberg, när vi når honom på telefon.

Tyst från polisen

Efter att företaget polisanmälts publicerade Bubblig.se ett offentligt uttalande där bolaget gav sin syn på saken. Enligt företaget är verksamheten “i enlighet med gällande EU-rätt och den svenska alkohollagen”.

Bubblig.se skickade även sitt svar till polisen, men har sedan dess inte hört något ifrån myndigheten. Det har inte heller Nätvinhandlarnas branschorganisation.

- Vi är ingen myndighet utan nu är det upp till polisen att agera. Men jag antar att vi hade hört något om de hade gått vidare med ärendet och det har vi inte gjort, säger Ole Nielsen, styrelseordförande i organisationen till Ehandel.se.

Annons