Bygghemma bekräftar: Går live på börsen den 27 mars

Cirka 22 miljoner aktier blir till salu.

Det är inte länge sedan vi berättade att ryktena om Bygghemmas börsintroduktion nu tycks ha nått sin peak. Den här gången skulle det verkligen ske, hävdade många.

Nu bekräftar koncernen själva att börsintroduktionen kommer att ske den 27 mars och på Nasdaq Stockholm.

Annons

- Bygghemma Group First AB, den ledande onlinebaserade återförsäljaren av hemförbättringsprodukter i Norden, har tillsammans med bolagets ägare beslutat att genomföra en ägarspridning av bolagets aktier genom en försäljning av nya och befintliga aktier. Styrelsen för Bygghemma Group har därför ansökt om notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Nasdaq Stockholms bolagskommitté har beslutat att uppta bolagets aktier till handel förutsatt att, bland annat, sedvanligt spridningskrav uppfylls senast på noteringsdagen. Prospektet för erbjudandet kommer att offentliggöras idag och första handelsdag förväntas bli den 27 mars 2018, skriver Bygghemma i ett pressmeddelande. 

Runt 50 kronor per aktie

Det slutgiltiga priset per aktie blir mellan 45 och 50 kronor och det totala marknadsvärdet av samtliga aktier uppges därmed bli mellan drygt 4,85 och 5,35 miljarder kronor. Totalt kommer det att finnas runt 30 miljoner så kallade stamaktier, och av dessa uppges mellan sju och åtta miljoner aktier komma att emitteras av Bygghemma själva.

- Bygghemma Group har byggt upp en stark position som den största onlinebaserade återförsäljaren av hemförbättringsprodukter i Norden. De senaste åren har vi vuxit betydligt, med bibehållen lönsamhet. Detta har varit möjligt tack vare att vi var först på marknaden, vår skalbara affärsmodell och vår vinnande företagskultur. Jag är väldigt stolt över vad hela organisationen tillsammans har åstadkommit och vi ser alla fram emot att nu ta nästa steg och bli ett börsnoterat bolag, kommenterar Mikael Olander, koncernchef och vd för Bygghemma Group, i ett pressmeddelande.

Annons