Bygghemma får ny ägare i årets största E-handelsaffär

Investmentbolaget Nordstjernan köper e-handelsföretaget Bygghemma. Enligt Dagens Industri är affären den största inom e-handelsbranschen i år och hänvisar till att Bygghemma väntas omsätta 1,3 miljarder kronor.

Det har ryktats ett tag om att Bygghemma, som säljer byggvaror på nätet, skulle stå inför ett ägarbyte. Ett rykte som nu visar sig stämma då familjen Ax:son Johnsons investmentbolag Nordstjernan, köper det Oskarshamnsbaserade e-handelsföretaget.

Med en omsättning på 1,3 miljarder kronor är förvärvet årets största i e-handelsbranschen enligt tidningen Dagens Industri.

Annons

– Bygghemma kombinerar bygg, där vi har kunskap, med tillväxtmöjligheten inom e-handel. Det passar oss, säger Tomas Billing, vd för Nordstjernan.

Hemlig köpesumma

Varken köpare eller säljare vill avslöja någon köpesumma men sett till värderingen av exempelvis Byggmax och förvärv av andra e-handelsbolag, bör Bygghemma värderas till mellan 700 och 900 miljoner kronor vid försäljningen enligt DI.

Bygghemma köpte nyligen upp den finska konkurrenten Netrauta med hjälp av Nordstjernan. Den nuvarande ledningen, bland andra förre Cdon-vd:n Mikael Olander, kommer fortsätta att driva bolaget. Deras ägarandel i bolaget blir 12 procent.



Källa: DI

Annons