Bygghemma gör ännu ett förvärv – köper WeGot

Stärker sin expertis inom heminredning.

Bygghemma blev precis utsedda till Årets e-handlare 2017 i Pricerunners årliga tävling. Nu meddelar företaget att man gör ytterligare ett förvärv.

E-handelskoncernen Bygghemma Group är inte främmande för att köpa upp andra nätbutiker och tidigare i år har de bland annat lagt beslag på Vitvaruexperten, Polarpumpen och Furniturebox.

Annons

LÄS ÄVEN: Bygghemma Group köper Vitvaruexperten

Nu kommer nästa uppköp på e-handlarens resa. Bygghemma lägger nämligen beslag på WeGot. WeGot ska vara “en ledande specialiserad aktör inom heminredning” med expertis på sängar och soffor.

- Jag vill hälsa WeGot välkommen till Bygghemma Group, ett bolag med en kompetent ledning som passar våra förvärvskriterier mycket väl. Vi arbetar ständigt med att stärka vår kategoriexpertis, WeGot har en mycket stark position inom sina segment, en position som nu kommer bidra till att stärka Bygghemma Groups kategoriexpertis avsevärt, säger Mikael Olander, vd och koncernchef för Bygghemma Group.

WeGot grundades 2010 och har sedan dess haft en årlig tillväxttakt om 70 procent. Bolaget bedriver verksamhet via onlinebutiken WeGot.se samt genom fysiska butiker i Malmö och Gävle.

- Vi är mycket glada över att ha blivit en del av Bygghemma Group. Jag är övertygad om att WeGot, som en del av Bygghemma Group, fortsatt kan stärka sin position som en ledande aktör inom de segment vi är verksamma i, säger WeGots vd Mikael Ljungdahl.

Bygghemma meddelar att de kommer att fortsätta driva WeGot som en självständig enhet inom heminredningssegmentet, där Furniturebox ingår. Köpesumman delges ej.

Annons