Bygghemma köper ledande hundramiljonersbolag

"Stärker Bygghemmas ledande position avsevärt".

E-handelsföretaget Bygghemma Group består av bland annat nätbutikerna Bygghemma, Trademax, Chilli och Furniturebox. Nu utökar man listan med ytterligare ett företag.

Bygghemma har nämligen köpt upp vad som ska vara norges ledande e-handlare inom badrumsprodukter. E-handeln med namnet VVSKupp.no ska under förra året nått en omsättning på cirka 100 miljoner svenska kronor.

Annons

- Med förvärvet av VVSKupp stärker vi Bygghemmas ledande position i Norge avsevärt. VVSKupp är störst online inom sitt segment och kommer bidra till att stärka Bygghemmas kategoriexpertis och ledarskap i Norge. Vi är mycket glada för att VVSKupp och dess kompetenta ledning blir en del av Bygghemma, säger Mikael Olander, Bygghemmas koncernchef, i ett pressmeddelande.

"Rätt partner att sälja till"

Rent tekniskt är det Bygghemma Sverige som nu köper 95 procent av Designkupp AS, vilket är bolaget bakom VVSKupp. Den norska e-handeln grundades 2005 och Bygghemma ska nu driva den vidare som en självständig enhet inom DIY-segmentet i Norge. VVSKupps grundare och vd Håkon Tegneby behåller 5 procent av aktierna.

- Vi har haft flera som knackat på dörren och velat köpa oss, men det har inte känts rätt i förhållande till flera saker. Med Bygghemma Group har kemin och filosofin stämt från första början, så det här är rätt partner att sälja till, och inte minst att samarbeta med, säger Håkon Tegneby till den norska tidningen VVSForum.

VVSKupp driver även den svenska e-handeln VVSklippet.se.

Annons