Bygghemma mot börsen i höst – kan bjudas ut för 4 miljarder

Företaget är till salu - igen, enligt uppgifter.

E-handelskoncernen Bygghemma är på väg mot börsen och lansering väntas senare i höst. Det uppger Dagens Industri.

Redan i februari 2016 kunde vi berätta att Bygghemmas då nyblivna ägare, Ax:son Johnson-bolaget Nordstjernan, ville se bolaget på börsen. Så har dock inte skett, men en börsnotering alltså till slut vara på gång. I oktober förra året övergick ägarskapet till det norska riskkapitalbolaget FNS Capital och det är de som just nu ska vara i full gång med att förbereda introduktionen, enligt DI.

Annons

Finansiella rådgivare på plats

FNS Capital, som för övrigt ska ha fått punga ut med 2,5 miljarder för Bygghemma-koncernen, ska före sommaren ha utsett finansiella rådgivare som nu väntas assistera bolaget genom börsnoteringen.

Under 2016 sålde Bygghemma-koncernen heminredning och byggvaror för 2,6 miljarder kronor, men under de senaste tolv månaderna ska omsättningen ha klättrat över 4 miljarder kronor. Om varje försäljningskrona värderas lika högt som vid fjolårets affär, kan prislappen landa på runt 4 miljarder kronor, konstaterar DI.

Köpte Furniturebox och Polarpumpen

Den senaste tiden har Bygghemma också utökat koncernen med två nya e-handelsbolag. I januari köpte de Furniturebox och i april var det dags även för Polarpumpen att bli en del i komplexet.

Bygghemmas VD Mikael Olander skriver i en kommentar att han har 100 procent fokus på det operativa arbetet och hänvisar alla ägarfrågor till FNS Capital.

Annons