Bygghemma når kvartalsmiljard efter börsintroduktionen

Krossar rykten om dålig tillväxt.

E-handelsjätten Bygghemma börsnoterades den 27 mars och nu meddelar bolaget hur försäljningen har gått under det första kvartalet.

LÄS ÄVEN: Nu är Bygghemma på börsen - så blev aktiepriset

Annons

"Förhindra felaktiga antaganden"

Kvartalsuppgifterna verkar bolaget ha släppt efter rykten om en dålig utveckling för byggbranschen. Vad vi kan se har Bygghemmas aktie även sjunkit en del på börsen, förmodligen till följd av dessa rykten.

- Andra noterade aktörer inom samma sektor som Bygghemma Group har meddelat en svagare försäljning än väntat under det första kvartalet 2018 till följd av bland annat en ovanligt kall och lång vinter. I syfte att förhindra felaktiga antaganden avseende Bygghemma Groups finansiella utveckling till följd av vädret, väljer Bolaget att presentera viss preliminär finansiell information för det första kvartalet 2018, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Företaget ska ha tagit emot ett flertal frågor från aktieägare om bland annat hur vädret påverkat finanserna. Bygghemma ska dock inte vara speciellt påverkade av en kall vinter, utan kan nu meddela att de med preliminära siffror omsatte över en miljard kronor under det första kvartalet.

"Trots det ogynnsamma vädret"

Mer exakt handlar det om 1 020 miljoner kronor vilket ska vara en tillväxt med cirka 50 procent jämfört med i fjol.

- Vi är mycket nöjda med att vi för första gången når en nettoomsättning på över en miljard SEK under det första kvartalet med ökade marknadsandelar i båda våra segment, trots det för branschen ogynnsamma vädret, säger Mikael Olander, VD för Bygghemma Group.

Företaget bedömer att tillväxten primärt har varit driven av en stark ökning i onlinepenetrationen inom bolagets båda segment, heminredning och DIY (gör det själv).

Annons