Bygghemma säljs och nya ägaren vill ta bolaget globalt

Nordens ledande e-handelsbolag inom byggprodukter och heminredning får ny storägare.

E-handelsjätten Bygghemma som omsätter 2,3 miljarder kronor får nu en ny ägare. I slutet av 2014 gick investementbolaget Nordsjternan in som storägare i bolaget men säljer nu sin andel.

Köpare av Nordstjernans majoritetsinnehav blir FSN Capital som är en ledande nordisk private equity-investerare. FSN Capital investerar i nordiska bolag som har potential att bli ledande i sina segment på internationell basis.

Annons

- Vi vill tacka Bygghemma Groups ledning och anställda för deras bidrag och förtjänstfulla arbete. FSN är en ägare med stor erfarenhet och kompetens inom handel. Vi är övertygade om att Bygghemma Groups tillväxtresa kommer att fortsätta och vi önskar Bygghemma Group och FSN lycka till i framtiden, säger Tomas Billing, VD för Nordstjernan.

"Nått sina mål snabbare än förväntat"

Tråkigt nog har parterna kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Men det lär förmodligen varit en bra deal för Nordstjernan med tanke på tillväxten sedan de gick in som ägare.

- År 2014 investerade Nordstjernan i Bygghemma Group för att driva tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Sedan dess har nettoomsättningen mer än fördubblats genom organisk tillväxt och flera förvärv och Bolaget har samtidigt uppnått en kraftigt förbättrad lönsamhet. Bolaget har därmed nått sina mål betydligt snabbare än vi förväntat oss, säger Tomas Billing.

FSN Capital ser förstås stor potential i Bygghemma och tror att konceptet kan fungera även utanför Norden.

- Vi tror att bolagets värdeerbjudande har god potential i marknader utanför Norden och vi ser fram att även utforska detta vidare tillsammans med Bolagets ledningsgrupp, säger Peter Möller, Partner på FSN.

Annons