Bygghemmas ägare funderar på att sälja

Snart kan det avgöras om det blir en börsnotering eller en försäljning för Bygghemma.

I slutet av 2014 gick familjen Ax:son Johnsons investmentbolag Nordstjernan in som storägare i e-handelsföretaget Bygghemma. Då omsatte bolaget runt 1,3 miljarder kronor och sedan dess har försäljningen ökat till 2,3 miljarder kronor.

Som vi rapporterat om innan har Nordstjernan sedan en tid tillbaka övervägt möjligheterna med en börsnotering av e-handlaren. Något som fortfarande ses som en möjlighet men enligt Breakit kan det istället bli tal om en försäljning av Bygghemma.

Annons

– Vi kör två spår parallellt och överväger både en börsnotering eller en försäljning utanför börsen, säger Tomas Billing, vd för ägarbolaget Nordstjernan.

Wallenberg intresserade

En ny ägare kan blir klar redan i höst och enligt källor ska Nordstjernan ha anlitat investmentbanken Carnegie för att sköta en eventuell försäljning. Bland intressenterna nämns Wallenbergs riskkapitalbolag EQT men de ska inte vara ensamma om att vilja lägga vantarna på e-handlaren.

Nordstjernan Investment betalade 452 miljoner kronor för 88 procent av aktierna i Bygghemma i november 2014 och kommer med största sannolikhet tjäna en rejäl slant. Prislappen väntas nämligen hamna runt 2 miljarder kronor.

Annons