Bygghemmas ägare köper upp Sneakersnstuff

Affären klar.

Det har varit full fart framåt för e-handelsföretaget SneakersnStuff under det senaste året. Bolaget har bland annat hunnit med att öppna en butik i New York och att få en topplacering inom modebranschen.

LÄS ÄVEN: E-handel utsedd till mäktigast inom svenskt herrmode

Annons

Bolaget ska under sitt senaste verksamhetsår dessutom ha sett en rejäl ökning och nått en omsättning på 357 miljoner kronor, och dessutom ökat resultatet till det dubbla. Det rapporterar nyhetssajten Breakit, som också meddelar att Sneakersnstuff ska ha fått en ny ägare.

"Intresset var stort"

Den nya ägaren är det norska riskkapitalbolaget FSN Capital, som sedan tidigare också är ägare av e-handelskoncernen Bygghemma och butikskedjan Kjell & Company. Enligt källor till nyhetssajten ska köpesumman ha landat på drygt en halv miljard kronor, vilket Sneakersnstuffs medgrundare och vd Erik Fagerlind dock inte vill bekräfta.

- Intresset var stort. Jag är nöjd med värderingen men jag kan inte kommentera beloppet, skriver han i ett sms till Breakit.

Använder pengarna till utlandsexpansion

Erik Fagerlind kommer att vara kvar som vd i bolaget, som med sin nya ägare räknar med att få nya muskler till sin resa ut i världen.

- Sneakersnstuff har en kraftig expansion framför sig på tre världsdelar. Vi letade efter en partner som var kapabel att stödja den planen och där är FSN en bra match.

Till Ehandel.se skriver Erik Fagerlind att han och Sneakersnstuffs andra grundare, Peter Jansson, ser affären som att deras företag helt enkelt har fått en ny partner, som kan stötta bolaget globalt och långsiktigt. 

"Ser det inte som att vi säljer"

Duon kommer enligt Breakit att återinvestera de pengar de fått från försäljningen i ett nytt holdingbolag, som FSN Capital blir majoritetsägare i. 

- Vi återinvesterar ju majoriteten, så vi ser det inte som att vi säljer. Däremot så var vi ute efter en större och mer global partner som kan stötta de ambitioner vi har framåt. Samtidigt så var vår tidigare partner Ceder nöjda med den investering de gjorde för tre år sen, skriver Erik Fagerlind. 

Annons

 
 

Annons