Byggmax dubblar takten och öppnar 20 butiker i år

E-handeln är inte allt.

Skånska Byggvaror sparar in för att öka lönsamheten och Byggmaxkoncernen, där Skånska Byggvaror ingår, fick för helåret 2017 finna sig i en relativt svag tillväxt.

LÄS ÄVEN: Byggmax bantning gav svag tillväxt under 2017

Annons

Hittills har en ökad e-handelsförsäljning varit en av de viktigaste ingredienserna i byggkoncernens recept för en lönsam utveckling, men nu tar Byggmax ett steg i en helt annan riktning. Företaget tänker nämligen öppna 20 fysiska butiker under 2018. Det är mer än dubbelt så många nyöppningar som under 2017, då totalt nio butiker slog upp porten.

- Det känns jätteroligt att vi ska etablera oss på så många nya orter, där vi kan göra många kunder glada och där vi dessutom kan erbjuda många nya arbetstillfällen, säger Mattias Ankarberg, vd Byggmax Group, i ett pressmeddelande.

Årets 20 butiksöppningar ska ske i Sverige, Norge och Finland. Bland annat är Sollefteå och Hällefors aktuella för nya butiker. Byggmax ska tidigare även ha aviserat butiksöppningar i Tranås, Ljusdal, Vallentuna och Oskarshamn i Sverige, samt i Riihimäki i Finland.

Annons