Byggmax nya tjänst – designa byggprojekt direkt i webbutiken

Byggmax släpper idag en tjänst där renoveringssugna konsumenter kan designa hela sitt hus eller enskilda rum direkt i webbutiken för att sedan lägga hela projektet i kundvagnen.

Med den nya tjänsten, som går under namnet Byggplaneraren, kan man skapa hela sitt hus online för att göra inköp för en renovering.  Gör-det-själv-branschen tog sin fart efter explosionen av renoverings- och designprogram i tv-tablåerna. Denna trend verkar inte stanna av eftersom byggbranschen online är en av de snabbast växande och en av de mest störst potential i storlek.

Bakom lösningen ligger Byggmax e-handelsleverantör Avensia och Jörgen Bertilsson på Avensia säger:

Annons

-Detta är ett praktexempel på innovation där den är som bäst. Det är ett riktigt kul uppdrag vi fått genomföra hos Byggmax

Byggmax gör i sin nya tjänst ett försök att göra det ännu enklare att bli hemma-hantverkare och för en oinsatt, som undertecknad är, så blir det verkligen enkelt. Sen är det en sak att designa projektet i webbutiken och en annan att få det att bli som på bilderna.

Designprocessen

Man börjar helt enkelt med att ange mått och design på sitt rum, samt sätta ut fönster och dörrar. Man får sedan välja detaljer såsom parkettgolv, färg till väggarna och lister. Alla val är integrerade mot Byggmax sortiment och priserna justeras med varje val. 

Köp till en hantverkare

Rumsdesignen avslutas med ett frågeformulär gällande byggnadsmaterial i huset och liknande detaljer som påverkar renoveringen. Sedan hamnar man i kassan och kan även välja att få renoveringen gjord av proffs till fast pris.

Denna lösning är ett bra exempel på kraften i e-handel. Man gör något så komplicerat och omständligt som en rumsrenovering, till något som vem som helst kan ta sig an. Kan man inte spackla väggarna själv är det bara att anlita ett proffs.

Helt klart så sänks trösklarna i den annars något komplicerade e-handelsbaserade byggbranschen. Detta förutsätter dock att det är lika smidigt att få allt färdigställt som det är att beställa.

Annons

Annons