Byggvarujätten på nätet tar ny VD från Jotex

Skånska Byggvaror som omsätter runt en halv miljard kronor har fått en ny VD bakom rodret. Anders Johansson Eickhoff heter han och kommer närmast ifrån distanshandelsföretaget Jotex, där han har varit VD.

Jotex ingår i Redcats-koncernen tillsammans med varumärken som Ellos, La Redoute och Shoestyle och är även det ett gammalt postorderföretag som konverterat till nätet, likt Skånska Byggvaror. Företaget vann tidigare i år bästa e-handel under galan Web Service Award.

Anders Johansson Eickhoff säger följande om det nya uppdraget:

Annons

- Jag ser väldigt mycket fram emot att ta över rodret på Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Ett uppdrag där jag kan använda min kunskap och mina erfarenheter från distanshandeln i en ny bransch. Genom att blicka framåt och hitta nya möjligheter är mitt huvuduppdrag nu att vara med och utveckla det fina bolaget Skånska Byggvaror för framtiden.

Skånska Byggvaror berättar att denna rekrytering följer den långsiktiga plan de dragit upp i samband med ägarskiftet tidigare i år. Då det danska riskkapitalbolaget Polaris Private Equity köpte över 80 procent av aktierna i det gamla familjeföretaget.

- Anders Johansson Eickhoff har en dokumenterat lång och bred erfarenhet av att leda och utveckla företag och varumärken inom distanshandeln, säger Skånska Byggvarors styrelseordförande Bengt Kjell. Under hans tid på Jotex har bolaget vuxit varje år och utvecklats med ökad lönsamhet. Jag är glad att få en efterträdare till Anders Blomkvist med en profil som stämmer överrens med Skånska Byggvarors framtida utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Anders Blomkvist, som nu lämnar VD posten har lett företaget genom en fantastisk utveckling och vi gläds åt att kunna fortsätta att ta del av hans erfarenhet.

Anders Johansson Eickhoff sägs ha en gedigen kunskap om distanshandel och konvertering till e-handel. Nu kommer han förmodligen få fajtas med Mikael Olander om den nordiska byggvarumarknaden på nätet. Skånska Byggvaror meddelar att det blir ett fortsatt fokus på e-handel.


Källa:
press

Relaterade nyheter:
Skånska Byggvaror skaffar språngbräda in i Norge

Annons