Bythjul överger TPL – blir granne med Zalando

Skapar 30 nya arbetstillfällen.

E-handelsföretaget Bythjul flyttar in i en logistikfastighet i Brunna Logistikpark, alltså samma område som Zalando har valt för sitt Stockholmslager.

Det innebär samtidigt att Bythjul överger sin nuvarande lösning med tredjepartslogisstik och väljer att satsa på att driva lagret i egen regi. Från och med slutet av 2018 kommer företaget därmed hyra en fastighet i Brunna av företaget Logicenters och ett sjuårigt avtal är redan påskrivet. Ytan som Bythjul får tillgång till från och med slutet av 2018, blir på drygt 11 000 kvadratmeter.

Annons

- Den här fastigheten erbjuder väldigt bra kommunikationer ut i Sverige logistiskt sett med närheten till Stockholm. Utöver det strategiska läget finns även goda möjligheter att anpassa fastigheten efter eventuella kommande behov vilket inte är ovanligt för e-handelsbolag, säger Matthias Kettelhoit, Head of Commercial på Logicenters.

LÄS ÄVEN: Skruvat och Bythjul får samma ägare efter uppköp

Flytten innebär också att e-handlaren skapar 30 nya arbetstillfällen inom företaget och därför är man nu nöjda med att ha hittat en fastighet där företaget kan växa ytterligare.

- När vi beslutade att hyra ett eget lager istället för att använda en tredjepartslösning var det viktigt att arbeta med en aktör som förstår kraven och som har förmågan att vara anpassningsbar efter våra behov. Logicenters är absolut bäst lämpad och med den strategiskt belägna fastigheten i Brunna ser vi potential att förbättra vårt kunderbjudande, säger Jan-Erik Stock, COO på Bythjul Norden.

Bythjul ska enligt egen utsago vara Nordens största e-handel för däck och fälgar och de finns i Sverige, Norge och Finland. De ska ha en omsättning på över 300 miljoner och 1200 verkstäder runt om i Norden. Deras ägare, Mobivia, driver en stor verkstadskedja som sägs omsätta drygt 27 miljarder kronor årligen och ha 22 000 anställda.

Annons