Bythjul.com ingår allians med däckverkstadsjätte

Mobivia Groupe, ägare av Bythjul.com, har inlett ett samarbete som ger den svenska e-handlaren tillgång till bättre villkor och ett större sortiment.

Bythjul.com fick under 2014 nya ägare i franska Mobivia Groupe, en europeisk koncern inom fordonsservice och tillbehör för en rad olika varumärken. Nu meddelar Mobivia Groupe att man ingått ett samarbete med Point S, ett globalt varumärke för oberoende serviceverkstäder och däckbranschen.

Något som i slutändan troligtvis även kommer att gynna Bythjul.com då man med hjälp av en ny stark inköpsallians kan förhandla fram bättre inköpsvillkor, samt möjligheten att erbjuda fler olika varumärken till konsumenterna.

Annons

– Vad det kan betyda för oss i praktiken är svårt att säga men inköpsalliansen kommer i slutändan betyda fördelar för konsumenterna. Genom alliansen mellan Mobivia Groupe och Point S och på grund av dessa bolags starka nätverk kan vi få tillgång till ett bredare sortiment, säger Torkel Hallander VD på Bythjul.com.

Ett fåtal aktörer som dominerar

Bythjul har funnits på nätet sedan 2002 och är idag en av Nordens största däck- och fälgaktörer online, och med den nya inköpsalliansen får man extra muskler i ryggen.

Enligt Christophe Ribault, styrelseordförande i Mobivia Groupe, är alliansen med Point S även ett sätt att utnyttja de båda bolagens gemensamma köpkraft och förstärka positionen på en marknad som domineras av ett fåtal multinationella aktörer som till stor del ägs av finansiella grupper.

– Målet med denna handelsallians är att stärka vår internationella utveckling och garantera framtida affärer för entreprenörer som förlitar sig på oss genom att förena sig i vårt nätverk, säger Christophe Ribault.

Annons