CDON Group lanserar sin egen betallösning

CDON Group, Nordens ledande e-handelskoncern, meddelar att man förberett ett pilottest av en egen betallösning. Inom kort ska den lanseras på två av koncernens svenska sajter, vilka det rör sig om avslöjar man inte i dagsläget.

CDON Group som nyligen utökades sin satsning på tredjepartssäljare på sajten CDON.com jobbar vidare för att stärka sitt kunderbjudande. Koncernen meddelar idag att man under en tid har utvärderat och förberett ett pilottest av en egen betallösning.

Pilottestet omfattar fakturabetalning samt delbetalning på två av koncernens svenska sajter och avses att lanseras under de kommande månaderna för att därefter utvärderas löpande.

Annons
Annons

En viktig del av värdekedjan

CDON Group har sedan starten 1999 utökat och breddat sin verksamhet och driver idag en rad olika sajter inom flera olika segment. Vilken av sajterna som ska agera försökskaniner avslöjar man dock inte.

Men att CDON Group funderar i de här banorna är inte helt oväntat. I takt med att en aktör blir riktigt stor så kan det vara en bra idé att se över vilka tjänster man kan ta över själv. Något som bland annat Amazon har gjort tidigare. Vad vi kan se driver även Zalando, som är del av Kinneviksfären, sin egen fakturalösning.

– Betallösningen är en viktig del av kundens köpupplevelse och värdekedjan för e-handlare. Vi ser därför pilottestet som ett viktigt steg för att ytterligare förbättra köpupplevelsen samtidigt som vi kan ta ansvar för en större del av värdekedjan, säger Paul Fischbein, VD och koncernchef för CDON Group.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!