CDON får ny VD: ”Väl lämpad att driva vår transformation”

Företagets COO tar ett steg upp.

CDON har fått en ny vd. Det är Kristoffer Väliharju, som sedan tidigare varit företagets Chief Operationg Officer, COO. Han är även medlem av CDON:s ledningsgrupp och har tidigare haft befattningar inom företag såsom Dustin och Dell.

Nuvarande vd:n lämnar för annat jobb

Samtidigt meddelar CDON att deras nuvarande vd Magnus Fredin har valt att lämna bolaget efter tre år, då han ska ha fått en ny roll utanför koncernen. 

Annons

- Kristoffer Väliharju har djup och bred erfarenhet av detaljhandel och är väl lämpad att driva nästa fas av CDON:s transformation. Magnus Fredin har framgångsrikt drivit omställningen av företaget till en marknadsplats och jag vill ta tillfället i akt att tacka honom för hans tre år på Qliro Group, säger Marcus Lindqvist, vd och koncernchef för Qliro Group, i ett pressmeddelande.

Det har gått snabbt för Kristoffer Väliharju att avancera inom koncernen. Han tillträdde som COO i juni 2017. På Dell jobbade han i tre år som försäljningschef och dessförinnan jobbade han i tio år inom Dell, där han var ansvarig för distribution i Norden. Han kommer att trillträda som vd för CDON under september månad.

Annons