CDON först i Norden med digitala Xbox-spel

CDON.com lanserar, som första nätbutik i Norden, digital nedladdning av spel till Microsofts spelkonsoler Xbox One och Xbox 360.

De fysiska formaten CD- och DVD-skivor blir allt mer utdaterade och försäljningen av film, musik och spel letar sig ut på nätet i form av digital nedladdning.

Något som CDON, som grundades som en skivbutik på nätet 1999, märkt av och därför satsar man allt mer på digital media. I dagarna har man även fått till ett nytt avtal med Microsoft, något som innebär att man som första nätbutik i Norden kan erbjuda digital nedladdning av spel till spelkonsolerna Xbox One och Xbox 360.

Annons

− Det är oerhört spännande att vi i samarbete med Microsoft nu blir den första nätbutiken i Norden som kan erbjuda våra spelkunder att köpa digitala varor för Xbox, säger Magnus Fredin, VD på CDON.com.

Köpa en aktiveringskod

Via nätbutikens download-avdelning kan kunder nu köpa en aktiveringskod som de använder i sin Xbox för att ladda ner spel, expansioner eller prenumerationstjänster. Det innebär att kunder kan välja mellan att köpa fysiska Xbox spel eller att köpa dem digitalt och spela dem direkt.

– Microsoft är mycket glada över att vi nu har påbörjat ett samarbete med CDON.com kring digitalt nedladdningsbart material för Xbox. Vi ser en stor kundnytta och potential i samarbetet, säger Magnus Olsson, Xbox Live Product Manager på Microsoft.

Annons