CDON har lanserat sin betaltjänst i skarpt läge

CDON Group har lanserat betaltjänsten Qliro i Sverige. Efter lyckade pilottester i två av koncernens nätbutiker har e-handelsgruppen nu introducerat den egenutvecklade betallösningen i ytterligare fyra.

CDON Group, som just nu håller på att byta namn till Qliro Group, meddelar idag att de har lanserat betaltjänsten Qliro för fakturabetalning, samt delbetalning i koncernens nätbutiker Nelly, NLYman, Lekmer och CDON.com i Sverige.

Lanseringen följer det pilottest som inleddes med nätbutiken Members.com i början av juni månad, och som i september utökades med Tretti.se.

Annons

− Integrationen på de svenska siterna av Nelly, NLYman, Lekmer och CDON.com är ett viktigt steg i lanseringen av betaltjänsten Qliro och något vi har sett fram emot, säger Paul Fischbein, VD och koncernchef för CDON Group.

Ska bli lönsamt 2016

Betaltjänsten kommer att rapporteras i det nya segmentet Qliro Financial Services från och med det fjärde kvartalet 2014, och förväntas rapportera ett negativt operativt resultat på 10-15 miljoner kronor för perioden.

Målsättningen är att Qliro Financial Services ska visa lönsamhet från helåret 2016 och bidra med ett tillskott om cirka 100 miljoner kronor till gruppens EBT för helåret 2018.



Källa: Press

Annons