CDON kickar 35 personer när Marketplace tar över

I förvandlingen från en nätbutik till en marknadsplats gör CDON sig av med 35 personer i Malmö.

I samband med att Qliro Group släpper sitt bokslut för 2015 meddelar man att CDON kommer att göra sig av med 35 tjänster på företagets kontor i Malmö. Personalminskningen ska bero på att nätbutiken nu först och främst satsar på CDON Marketplace.

- CDON har förändrats mycket under de senaste åren, inte minst genom utvecklingen av CDON Marketplace. Bolaget har idag över 800 anslutna handlare och andelen av försäljning som genereras av CDON Marketplace ökar ständigt. I takt med att bolaget utvecklas är det naturligt att personalbehovet också förändras, säger Paul Fischbein, VD och koncernchef för Qliro Group.

Annons

De tjänster som man nu gör sig av med ska beröra samtliga avdelningar inom dotterbolaget och kommer att redovisas som en engångskostnad på cirka 15 miljoner kronor och belasta resultatet för det första kvartalet 2016.

- Det är aldrig ett enkelt beslut att dra ner personalstyrkan, men det är nödvändigt för att stärka CDON:s konkurrenskraft och säkerställa att bolaget på ett effektivt sätt kan fortsätta sin transformation till att bli Nordens ledande marknadsplats på nätet, säger Paul Fischbein.

Läs även: Marketplace är framtiden

Annons