CDON skannar ditt betalkort för en smidigare betalning

E-handlaren har lanserat en ny funktion som gör att kunder inte längre behöver knappa in kortnummer och utgångsdatum manuellt.

Vi e-handlar allt mer från våra smartphones, men trots att utvecklingen går framåt i form av mobilvänligare sajter och betallösningar, finns det fortfarande en del att göra för att underlätta den mobila handeln.

Att plocka upp sitt kreditkort och knappa in siffrorna för att slutföra ett köp är en sällan skådad stämningsdödare, men nu gör svenska CDON sitt bästa för att plocka bort den barriären med en ny funktion som man kallar ”skanna kreditkort”.

Annons

Slipper manuellt knappande

Något som innebär att kunder som handlar på CDON.com, och har en iPhone eller iPad och betalar med kort, inte längre behöver knappa in kortnummer och utgångsdatum manuellt.

Den nya funktionen, som stöds av enheter som har iOS 8 eller senare installerat, skannar helt enkelt betalkortet med hjälp av den inbyggda kameran. Det är ingen revolutionerande teknik, men förenklar helt klart processen något. I klippet nedan kan ni kika närmare på hur det hela fungerar.

Annons