CDON tar tillbaka hjärtat i sin E-handelsverksamhet

CDON Group vill stärka sin lagerhantering och öka kundnöjdheten. Därför köper man nu upp verksamheten i tredjepartslogistikföretaget Business Linc i Falkenberg. Ett företag som sedan tidigare haft hand om lagerhanteringen för fyra av koncernens e-butiker.

CDON har sedan tidigare själv skött logistikverksamheten för butikerna Tretti, Gymgrossisten, Bodystore och Rum21. I och med övertagandet av Business Linc övertar man lagerhanteringen för ytterligare fyra av koncernens nätbutiker, nämligen Nelly, Heppo, Members och Lekmer. En av de större butikerna, Nelly, har också nyligen haft problem med just lagret.

– Logistik är en så central del av vår värdekedja och kundens köpupplevelse att vi själva vill driva den där det är strategiskt möjligt, säger Paul Fischbein, VD och koncernchef för CDON Group.

Annons

Tänker fortsätta investera i lagret

Under 2011 omsatte tredjepartslogistikföretaget nästan 65 miljoner kronor och verksamheten har drygt 50 000 kvadratmeter lageryta och cirka 340 anställda, samtliga kommer att erbjudas anställning inom CDON Group. Förvärvet av verksamheten beräknas ske den första oktober.

Köpeskillingen är fastställd till 10 miljoner kronor och kommer att betalas ut månadsvis, en miljon kronor per månad. En tilläggsköpeskilling om högst fem miljoner kommer att betalas om vissa villkor uppfylls. Däribland att befintliga lokalhyresavtal, avseende verksamheten, överförs till CDON Group på oförändrade villkor.

– Kontroll över lagerhanteringen ger oss en möjlighet att genomföra investeringar som kommer våra e-handelsbutiker till godo. Vi kommer löpande att investera i verksamheten med målsättningen att nå en ökad kundnöjdhet och en stärkt framtida lönsamhet, säger Paul Fischbein.

 

Källa: Press

Annons