CLVR köper Sortiment.se med målet att nå 30 miljoner

Sortiment.se får samma ägare som Enkelt.se och E-lampor.se.

I början av förra året köpte Sortiment.se upp RoligaPrylar.se från den dåvarande ägaren e-handelsfonden Net Departo. Ett och halvt år senare meddelar nu Sortiments ägare, Mödala Gruppen AB, att turen har kommit till Sortiment.se att få ny ägare.

Sajten har blivit uppköpt av CLVR Shopping AB som sedan tidigare driver e-handelssajterna enkelt.se och e-lampor.se med varor som lampor, batterier och tandborsthuvuden.

Annons

"Fokuserar till 100 procent på Roliga Prylar"

Affären innebär att CLVR Shopping tar över Sortiments verksamhet, kunder och lager, men sajten kommer att behålla sitt nuvarande namn. När köpet är avklarat räknar CLVR Shopping med att omsätta ungefär sex miljoner kronor.

- Övertagandet av webbplatsen sortiment.se stärker ytterligare vår satsning på försäljning av förbrukningsvaror på nätet. Vi har som målsättning att omsätta 30 miljoner kronor om tre år vilket ska uppnås via en kombination av organisk tillväxt och förvärv, säger Jesper Nyhlin, VD på CLVR Shopping.

Mödala Gruppen AB kommer att behålla sajterna Roliga Prylar och Alphageek, och de ser ut att kunna få lite extra omtanke framöver.

- Kombinationen av att vi hittat en bra köpare i CLVR och att Alphageek fortsätter att visa god tillväxt gjorde beslutet att avyttra Sortiment.se enkelt. Nu kan vi fokusera till hundra procent på Roliga Prylar och Alphageek, säger Mödala Gruppens VD Oscar Troedson.

Annons