Campadre missade målet – men vände till vinst

Från minus 4,5 miljoner till svarta siffror.

En omsättning på drygt 206 miljoner kronor och ett resultat som för första gången blev positivt. Så ser Campadres facit ut för helåret 2017. Företagets årsredovisning har nu landat hos Bolagsverket, och i den framkommer det bland annat - precis som bolaget tidigare avslöjat - att bolaget ökade sin omsättning med över 40 procent under året som gick.

LÄS ÄVEN: Campadre når 200 miljoner - visar vinst för första gången

Annons

Nu står det klart att resultatet (efter finansiella poster) landade på 983 000 kronor.

- Bolaget ser en fortsatt kraftig tillväxt inom e-handeln och Campadre har en stark position på marknaden, konstaterar bolaget i sin rapport.

En bit kvar till målet

De färska siffrorna innebär att Campadre inte riktigt nådde upp till målet på 250 miljoner i omsättning, men rapporten kommer istället med en annan god nyhet.

LÄS ÄVEN: Campadre och Members mot 250 miljoner i år

Under året köpte Campadre Members.com från Qliro Group, vilket resulterade i att de båda shoppingklubbarna numera drivs under samma tak. Draget verkar ha varit en lyckad affär för Campadre, som under året även hann med att vända till svarta siffror. Detta efter att flera år i rad ha fått nöja sig med ett minusresultat.

"Största shoppingklubben på nätet"

I samband med att Campadre tog över Members fick den tidigare Qliro-ägda sajten både en ny sajt och en ny app.

- I och med förvärvet stärker vi vår position som den största shoppingklubben på nätet i Norden, sade Campadres vd Stefan von Stein i samband med lanseringen.

Både Campadre och Members bedriver e-handel inom till exempel mode, heminredning och resor. Under året har Campadre ökat antalet anställda för att förstärka bland annat sitt säljteam och sin kundserviceavdelning. Företaget har tidigare uttalat att målet är att nå en miljard i omsättning år 2020. 

Annons

Annons