Campadre når 200 miljoner – visar vinst för första gången

Växte med 40 procent - målet är en miljard.

E-handeln Campadre rapporterar idag ett “genombrott” för sin shoppingklubb på nätet. Företaget gör en rekordomsättning på 200 miljoner kronor för 2017, vilket innebär en ökning med 40 procent jämfört med året innan.

"Kraftigt ökad försäljning"

Mer glada är man dock över att vända till vinst, för första gången, och rörelseresultatet landar på drygt 4 miljoner kronor.

Annons
Annons

- Under de senaste åren har vi riktat våra insatser mot att bygga en väl fungerande och skalbar infrastruktur för e-handel. Det börjar nu ge resultat i form av kraftigt ökad försäljning och en tillströmning av nya kunder. Bara under 2017 tillkom 200 000 nya medlemmar. Genom smarta grepp för optimering av sajten har vi kunnat generera en hög konverteringsgrad med större snittköp som följd, säger Campadres vd Stefan von Stein.

2017 sägs vara ett genonbrottsår för bolaget och siktet är nu inställt på en miljard kronor i omsättning 2020. Företagets medlemsklubb består av över 2 miljoner kunder och man samarbetar med flera stora varumärken inom mode.

"Kan skalas upp betydligt"

För att nå en miljard ska man bland anat utöka varumärkesutbudet, samtidigt som centrallagret ska byggas ut och fler leveransalternativ till kunderna ska lanseras.

- E-handeln inom mode och inredning ökar kontinuerligt men är komplex till sin natur. Vi har skapat en modell som är väl underbyggd och som kan skalas upp i betydligt större omfattning. Vi är bara i början av vår resa, avslutar Stefan von Stein.

Den svenska marknaden ska vara störst för Campadre, tätt följt av Norge och Finland. Och nu väntar fler satsningar för att skapa tillväxt i hela Norden.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!