Canada Goose till Sverige med egen e-handel

Tillverkaren av de populära jackorna öppnar en lokal nätbutik i höst.

Canada Gooses varma vinterjackor har länge varit populära bland svenskar. Nu står det kanadensiska företaget inför en internationell expansion. Som ett led i detta öppnar företaget nu e-handel i sju olika europeiska länder - däribland Sverige.

Även Tyskland, Nederländerna, Irland, Belgien, Österrike och Luxemburg, får sina egna versioner av företagets e-handel till hösten.

Annons
Annons

Öppnar två flaggskeppsbutiker

Samtidigt kommer företaget också att öppna två flaggskeppsbutiker, en i London och en i Chicago i USA. Butiken i London blir den första fysiska butiken i Europa.

- Att vi nu öppnar vår första europeiska butik är inte bara en milstolpe för Canada Goose, utan också en dröm som nu blir verklighet. London och Chicago är världsberömda shoppingdestinationer och jag är stolt över att kunna föra vårt kanadensiska arv, våra erfarenheter och oöverträffade produkter vidare till städernas historiska gator, säger företagets vd, Dani Reiss i ett pressmeddelande.

Startade e-handel först 2014

Många tror kanske att Canada Goose är gamla i gemet när det gäller e-handel, men så är faktiskt inte fallet. Trots att företaget har tillverkat jackor i sex decennier var det först 2014 som de började sälja sina egna produkter och därmed också lanserade sin första e-handel i hemlandet Kanada.

Året därpå öppnades e-handel även i Storbritannien, och nu förläggs alltså även en fysisk butik till den brittiska huvudstaden. Sedan 2016 kan även fransmännen köpa jackorna direkt via företagets egen e-handel. Totalt kommer alltså nio europeiska länder ha tillgång till dunjackornas lokala webbshoppar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!